Kierroksella kirjastoissa: Tapanilan kirjasto

Kierroksella kirjastoissa on juttusarja, jossa kerrotaan tutustumisretkestä Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteisiin. Retken tavoitteena on ollut tutustua suunnittelijan näkökulmasta kirjastoissa paikallisesti tehtävään kouluyhteistyöhön ja lasten- ja nuortenpalveluihin. Jokaisesta kirjastosta on käynnin yhteydessä paljastunut jotain hauskaa, mielenkiintoista, erikoista tai kovin omaperäistä ja näitä oivalluksia jaetaan tässä juttusarjassa. Jokaisella kirjastolla on oma luonteensa.

20150211_154919

Minun on tunnustettava, että eksyin Tapanilan kirjastoon mennessä. Eksyn usein, joten se ei ole mitään uutta, mutta tämä oli yksi mukavimmista eksymiskokemuksista.

Kävely Tapanilan juna-asemalta kauniin puutaloalueen läpi aurinkoisena iltapäivänä oli mieluisa kokemus, vaikkei reitti suorin ollutkaan, suosittelen kävelyretkeä Tapanilassa lämpimästi, puutalot ovat kovin hurmaavia ja alueella on viihtyisä tunnelma.

Viihtyisä tunnelma jatkui vastikään remontoidussa kirjastossa. Kirjasto on pieni ja asiakkaita riittää, mutta tunnelma on silti viihtyisä, rauhallinen ja olohuonemainen.

Vierailu eksymisineen tuntui siltä kuin olisin törmännyt johonkin salattuun keitaaseen keskellä suurkaupunkia. Iloitsen siitä että saan jakaa tämän salaisuuden kanssanne. Kun seuraavan kerran katsot ulos ja näet auringon paistavan, suuntaa Tapanilan kirjastoon ja jätä auto kotiin.

Ja mikä oli tämän käynnin oivallus?

Tapanila on upea asuinalue kirjastoineen. Sinne kannattaa eksyä!

Tapanilan kirjasto

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter