Kierroksella kirjastoissa: Jakomäen kirjasto

Kierroksella kirjastoissa on juttusarja, jossa kerrotaan tutustumisretkestä Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteisiin. Retken tavoitteena on ollut tutustua suunnittelijan näkökulmasta kirjastoissa paikallisesti tehtävään kouluyhteistyöhön ja lasten- ja nuortenpalveluihin. Jokaisesta kirjastosta on käynnin yhteydessä paljastunut jotain hauskaa, mielenkiintoista, erikoista tai kovin omaperäistä ja näitä oivalluksia jaetaan tässä juttusarjassa. Jokaisella kirjastolla on oma luonteensa.

jakomäki

Jakomäen kirjasto sai uuden ilmeen syksyllä 2014. Täyden pintaremontin lisäksi kirjastossa otettiin käyttöön RFID-tekniikka eli radioitaajuinen etätunnistusmenetelmä aineiston lainaukseen ja palautukseen vanhojen viikoodien rinnalle. Jakomäen kirjasto on Helsingin toimipisteistä ensimmäinen pilottikirjasto, vain kirjastoautossa on ollut RFID-lukijat ennen Jakomäkeä.

Harmittaa etten nähnyt vanhaa Jakomäen kirjastoa, en voi verrata uutta ja vanhaa keskenään, mutta tämä uusi on raikas ja monessa mielessä nuorekas kirjasto. Remontti näyttää onnistuneen erittäin hyvin, mutta henkilökunnan kanssa mietimme lastenosaston ratkaisuja vähän lähemmin.

Kuvassa näkyvät kuvakirjahyllyt ovat varsin korkealla lasten ulottumattomissa ja tämä arveluttaa henkilökuntaa. Itsekin kirjastoihmisenä ihmettelin ratkaisua, mutta toisaalta vanhemmat valitsevat ja lainaavat pienten lasten kuvakirjat. Onkohan jopa parempi vaihtoehto silmäillä ja kerätä kirjat selkä suorassa kyykistelemättä?

Ja mikä oli tämän käynnin oivallus?

Jakomäen kirjaston ikääntynyt kuori kätkee sisälle uuden nuorekkaan kirjaston monipuolisine toimintoineen. Suosittelen retkeä tähän kirjastoon!

Jakomäen kirjasto

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter